<< nazaj

ready-made

-----------------------------

Mangart

Nekoč je nekje poletel metulj in na fotografiji se je razbilo steklo. Čas je tekel dalje, vreme je izkoristilo človeško brezbrižnost, skozi luknjo v steklu je tekla vlaga in na fotografiji Loga pod Mangartom na železniški postaji v Škofji Loki napovedala morilski plaz.

Februarske noči leta 2005 sva fotografijo ukradla, pri čemer naju je zalotil kriminalist. Dejanje je sprožilo plaz dogodkov, ki razkrivajo neuresničljivo potrebo človeka, da bi razumel in nadzoroval neulovljivi kaos, ki obvladuje naš vsakdan.

-----------------------------

2017

Zemlja je ploščata.

Fotografski papir, TV ekran, računalniški monitor in filmsko platno, na katerih se kaže, so vsi ploščati.

Svet je majhen.

Muzej, filmska dvorana, televizor, računalnik, globus in atlas so vsi manjši od sveta, ki ga prikazujejo. V njih je izpričan v pomanjšanem merilu.

Svet stoji.

Svet, ki se manifestira v mediju se ne vrti. Četudi se slika premika, je njen nosilec pri miru.

Izkušnja dokaznega gradiva in medijske podobe sveta je prevladala nad življenjsko izkušnjo vrtenja in lastne omejenosti v velikem svetu.

-----------------------------

2016

-----------------------------

2014

................

1992, zbirka najdenih predmetov, 2014.

-----------------------------

Natura morta

Delo v nastajanju - zbirka najdenih predmetov, od 2011 naprej.

Na zadnji strani knjige so napisane tri cene. Za razliko od literarne vsebine knjige, so te cene konkretne. Nakazujejo, da če hočeš brati med vrsticami, potem vsekakor potrebuješ vrstice. Da ne gre za neko čarovnijo, ki se skriva za površjem. Gre za to, da je površina tista, ki omogoča branje.

<< nazaj